keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Netten koekeittiössä tänään ne erilaiset ranskalaiset

Rajat avattiin tänään, tosin vain kotimaassa Uudenmaan alueella. Aattelin hypellä rajojen yli minäkin, tosin vaan tuotteiden parissa. Otin tänään ensikosketukseni luonnonmukaisen kosmetiikan maailmaan. Pari päivää sitten nappasin hoitolalta mukaani testereitä Bohon ja Beauty Gardenin hyllyistä. Tarkoitus oli koeajaa tuotteet kotikäytössä ja löytää samalla itselleni mahdollisimman täydellisesti ihoon sulautuva meikkivoide. Tuotesarjat tulivat hoitolaan muutaman sattuman kautta jo pari kuukautta sitten, mutta tilaisuutta parempaan tutustumiseen ei vain ole ollut. Nyt oli hetki aikaa tsekata, mitä hoitolan hyllyyn oli tullut haalittua.

Esitteissä seisoo näin: Molemmat tulevat Ranskasta. Boho on vuonna 2012 perustettu luonnonkosmetiikkasarja ja Beauty Garden 2015 perustettu 100% luonnonmukainen ihonhoitosarja. Luonnonmukaista Ranskasta ja löytyy sekä ihonhoito- että värikosmetiikkatuotteet. Tämä selvä.


Eikun boxi leviäksi ja purnukat lähempään tarkasteluun.

Meikkivoide, se nyt vain kiinnosteli kovasti. Pakko oli heti kokeilla tippa käden päälle. Arkipäivän meikkivoide olisi kiva löytää tänään. Kevyesti peittävä riittäisi, vaikkakin kotoa löytyneet suklaakätköt ovat tehneet kepposiaan iholle. Valitsin BB-voiteet, jotka ovat kosteuttavia ja kevyesti sävyttäviä. Sävyjä on kolme ja kahta niistä löytyi heti hyllystä; sävyt 03 ja 04. Vaalein 02 luultavasti olisikin ollut liian vaalea omalle ihosävylleni. 

Raps raps sanoi ihon pinta. Okei, ensin siis pohjat kuntoon eli Beauty Gardenin tuotteet riviin.

Koska edellisestä kuorinnasta oli kulunut tovi ja iho tuntui melko rapsakalta pinnasta, päätin ottaa koeajoon Pähkinä-kamomilla kuorintavoiteen. Pakkaus on vetoisuudeltaan 50 ml ja koostumukseltaan yllättävän täyteläinen ja kermainen. Ihanan tuntuinen iholla ja siitä mukavaa vaihtelua perinteisiin kuorintavoiteisiin, että voide imeytetään kevyesti ihoon levityksen yhteydessä. Lopulta pinnalle jäivät pyörimään vain pienet muruset, jotka esitteen mukaan ovat rouhittua saksanpähkinän kuorta ja kamomillan terälehtiä. Kuorinnassa on auringonkukkaöljyä ja karitevoita, joka tekee siitä erityisen pehmeän ja lähes sulaa iholle. Pinta saa kuorinnan mukana ekstrakosteutuksen ja kuiva solukko irtoaa helpommin. Kiva tuote, menee heittämällä jatkoon. Kuivan ihon ehdoton pelastaja.

Koska couperosa on ystäväni, halusin tai en, seuraavalla naamiolla haettiin rauhoitusta kuorinnan jälkeen. Apu löytyikin kurkkunaamiosta.  

Kurkkunaamio on 99,98% vegaaninen ja vaikka ulkomuoto epäilytti, pääsi tämäkin yllättämään silkkimäisellä tuntemuksella iholla. Pehmeä ja hyvin imeytyvä naamio, helppo levittää iholle. Loistava tuote palauttamaan ihoa esim. stressin, matkustelun tai sairastelun jäljiltä. Rauhoittaa ja kosteuttaa punoittavaa ja herkistelevää ihoa eli kuorinnan jälkeen hyvä valinta täydentämään settiä. 

Noin 10 minuutin jälkeen kävin huuhtelemassa loput naamiosta pois (aika hyvin oli imeytynytkin ihoon) ja valitsin loppuvoiteeksi Porkkanavoiteen, joka sisältää mm. beetakaroteenia ja A-voidetta. Omiaan korjaamaan ja kosteuttamaan. Porkkanavoide myös rauhoittaa herkkää ja ärtynyttä ihoa ja ajattelin tällä voiteella vielä pyydellä iholta anteeksi sitä kuorinnalla pöyhimistä. Seuraavan kerran pitääkin taas muistaa, että less is more. Yllättävän pieni määrä tuotetta riitti koko kasvoille. Myös kuorinnassa. 

Lopuksi se Bohon bb-voide. Arvuuttelin kahden sävyn välillä ja teinkin testin. Puolet kasvoista sävyllä 03 ja toinen puoli 04. Koska voide on kevyesti sävyttävä, ei ero kasvojen puoliskoilla ollut järisyttävän suuri. Silti päädyin harkinnan jälkeen ottamaan käyttöön vaaleamman sävyn 03, koska leuan alueelta sävyero näkyi ehkä kaikkein parhaiten. Kuorinta ja kosteus olivat tehneet tehtävänsä, sillä bb-voide levittyi iholle helpon tuntuisesti.


Päälle vielä kevyt tupsaus mineraalimeikki-irtopuuteria ja tämän kertainen testi oli tässä. Silmämeikkiä en tänään tehnyt enkä kokeillut poskipunia, sillä olin ottanut hoitolalta mukaani melko maltillisen koevaraston. Huulipunaa oli pakko vähäsen testata ja se tuntui huulilla kevyeltä ja voidemaiselta. Huulipuna on silloin hyvä, kun sitä ei itse käytössä huomaa. Silloin se ei myöskään häiritse. Pigmentissä pärjäsi hienosti, kertasipaisu oli riittävä.

Siinä se. Homma valmis. 

Kaikenkaikkiaan hyvä ensisukellus luomukosmetiikan ja ihonhoitotuotteiden maailmaan. Tuotteet olivat positiivisia yllätyksiä, kun miettii, että kyseessä on hinnoiltaan hyvinkin maltillinen luonnonmukainen tuote. Seuraavaksi taidan testata koko setin kuorinnasta meikkiin. Varsinkin ripsarilta odotan paljon. Katsotaan, taipuuko nykyisen veroiseksi. Beauty Gardenin hintahaarukka on äkkiä katsottuna n. 12€ - 50€, Bohot n. 10€ - 30€.

Hyvä vaihtoehto arkimeikkiin ja miksei vaativampaankin käyttöön. Pitääkin alkaa suunnittelemaan myyntivaraston tilaamista.

*********************************************************************************

Prinsessatehdas on Loimaalla toimiva kauneushoitola, jota kuitenkin mieluiten kutsun ihmishoitolaksi. Minä olen Anette, 47-vuotias tyttönen ja ikuinen keittiöpsykologi. Rakastan kohtaamisia ihmisten kanssa, heidän tarinoitaan elämästä, kuolemasta ja kaikesta sen välillä. Onhan se elämä koittanut minuakin kolhia, se pentele, muttei raukka ymmärtänyt, ketä ärsytti. Vedin lekalla takaisin ja hetki kerrallaan olemme taas olleet väleissä. Koska periksi ei anneta, koskaan. 

Olen tyttönen, joka vuosikymmenet rimpuili itsensä kanssa ja työssään työttömyysturvalain parissa. Tyttönen, joka lopulta lähti unelmansa perään. Nyt pidetään pulkanreunoista kiinni ja toivotaan, että hyvin tässä käy. 

Ja käyhän siinä. Teen unelmaduunia omassa hoitolassani ja aion soutaa tehtaani myös yli tämän ongelmallisen aallokon. Nyt tarvitaan vain hyvät airot ja vedenpitävä paatti. Ja muutama pannu kahvia. 

Tervetuloa tälle matkalle kanssani <3                      

Yours,

        Anette
       tehtaanjohtajatar
       Prinsessatehdas
       prinsessatehdas.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti