perjantai 3. huhtikuuta 2020

Niskavuoria, nahkatehtaita ja nail polisheja

Elämä on hetkiä, jotka pitää napata

Aina sitä miettii, mitä tekisi, jos olisi aikaa. Lista on pitkä, melkein loputon. Ja sitten kun se hetki on, ei tekemistä tahdokaan löytyä. Ei oikein osaa tehdä, kun ei ole tottunut viettämään sellaista aikaa. Sellaista, ettei elämä olisi jotenkin kellotettu. Kestolakkauksia tehdessä juttelee asiakkaiden kanssa, kuin kiva olisi tehdä vaikka mallikynsiä ja tulla päiväksi leikkimään kestolakoilla, kun vaan olisi aikaa. Nyt sitä on. 

Tänään katsoin ensin Niskavuori-leffaa (olen vanhojen kotimaisten leffojen fani) ja sen jälkeen katsoin kalenteria. Kalenteri sanoi, että mee ihmeessä vaan tyttönen. Mee tekemään kynsiä, haaveilemaan tehtaalle, jos siltä tuntuu. Hyppäsin heti autoon.

Mun duunipaikka

Saavuin hetki sitten tänne tehtaalle, joka sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa Loimaan kaupungin liepeillä, noin pari kilsaa keskustasta ja muutama sata metriä Lidlistä (mikä on tietysti mainittava, kun se vihdoin muutama vuosi sitten tänne saatiin). Piha oli parkkiruutuun kaartaessani melko tyhjä johtuen siitä, että monen toimijan työt ovat nyt tauolla. Viralliselta nimeltään rakennus on Vesikoskitalo, mutta rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kiinteistössä toimi ennen nahkatehdas ja paikka tunnetaan edelleen tällä nimellä, vaikka toiminta päättyi jo 80-luvun lopulla. Nahkatehdas muistetaan paitsi tuoksunsa vuoksi, mutta myös aikansa suurena työllistäjänä. Nahkatehtaan tuoksu on onneksi enää muisto vain, sillä tilat on sittemmin kokonaan remontoitu ja uudistettu. Nimi on silti vakiintunut paikallisten mieliin. Vesikoskitalosta puhutaankin usein nahkatehtaan nimellä. 

Miten sinne löytää?

Vesikoskitalo sijaitsee osoitteessa Juvantie 11, Loimaa.
Prinsessatehtaan tilat ovat toisessa kerroksessa,
ikkunat ovat tutut myös hoitolan logosta.
Rakennus on valtava ja varsinkin, jos et ole aiemmin käynyt tontilla, paikkojen löytäminen saatetaan kokea hippasen hankalaksi. Jopa navi saattaa höynäyttää ja ohjata naapurissa sijaitsevan vanhainkodin pihalle. Kun lopulta löydät (yleensä parin puhelun tekniikalla) oikean rakennuksen, huomaat ajelevasi ympäri rakennusta etsien oikeaa seinää, jossa on oikea ovi. 

Mutta älä lannistu, löydät paikan kyllä. Korkeaa piippua ei voi olla huomaamatta. 

Hoitolan sisäänkäynti on joelle päin, ns. etupihan puolella. Piha-alueella on iso parkkipaikka ja tarvittaessa myös hissi on käytettävissä.  

Mutta sitten itse rakennukseen, onhan tämä ihana miljöö. Hyvä fiilis, oma maailmansa. Vanhaa tiiltä ja uutta henkeä, paljon erilaisia yrittäjiä. Löytyy kaikkea laidasta laitaan; teatteria, tanssistudiota, remppafirmaa, ekologisesti tuotettuja vaatteita, videotuotantoa ilmassa, maassa, merellä ja meren takana, lehtijakelua, valokuvaamoa, ekokampaajaa, metallipajaa, koirakerhoa, petankkiporukkaa, ilmajoogaa.. huh, alkoi ihan hengästyttää. Onhan täällä vaikka mitä, listasta puuttuu varmaan about sata tekijää. Moni kävijä yllättyy, kun huomaa talon monipuolisen tarjonnan. Hoitolassa rakastan erityisesti näitä isoja ikkunoita, joiden kautta valo pääsee sisään ja sielu liitelemään pilviin. 

Yllä olevassa kuvassa näkyvät hoitolan kolme ikkunaa. Kaksi seuraavaa ikkunaa vasemmalle päin ovat myös hoitolan tiloja, sieltä löytyy Prinsessatehtaan toimisto ja kokoontumistila. Alakulmassa näkyvä ovi on pääsisäänkäynti, hoitola sijaitsee toisessa kerroksessa portaikosta vasemmalle. Hissi löytyy pääsisäänkäynnin oikealla puolella sijaitsevasta alikulusta. Sitten päivän agendaan, joka oli kynnet (ja tuhat muuta mieleen tupsahtavaa juttua)

Bohon kynsilakat ja REQin kestolakat
ovat mun juttu, ihan loistavat
pigmentit ja pysyvyys
Tässä viereisessä kuvassa näet osan työmaastani. Bohon lakat ovat levittyvyydeltään ihan loistavat. Tuntuvat vähän kuin geelilakalta eli levittyvät kynnelle tasaisesti ja kauniisti. Ovat myös hyvä valinta myrkyttömyytensä vuoksi. Valmistuksessa on käytetty luonnosta saatavia materiaaleja mm. puuvillaa, perunaa ja maissia. Parhaimmillaan lakkojen luonnollisten ainesosien määrä onkin jopa 85,2%. Huima luku. 
Ja hyvin toimii. Lakat ovat reilun kokoisia ja mukavan hintaisia asiakkaan ostaa, vain 8€ kappale ja sävyissä löytyy 16 erilaista heti hyllystä. Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu myös alus- ja päällyslakka, mikä on mukava bonus tuotevalikoimaan.

REQin kestolakat ovat valintani runsaan sävyvalikoiman, hyvän peittävyyden (pigmentti niin riittoisa, että usein kertakerroskin riittäisi) ja pysyvyyden vuoksi. Olen käyttänyt REQin lakkoja koulusta lähtien ja päätös niiden tuomiseksi myös omaan hoitolaan oli helppo. Tällä hetkellä teen lähinnä kestolakkausta yhdellä sävyllä omalle kynnelle, mutta tarkoitus on opiskella lisää koristelua heti, kun koulutusväylät ovat taas avoinna. Siihen saattaa mennä vielä tovi, mutta nyt on hyvää aikaa itseopiskelulle. 

Miten kestolakkaus tehdään, mikä se on?

Päin vastoin kuin luullaan, kestolakkaus soveltuu myös hyvin lyhyelle kynnelle. Itse kasvatin kynnet normaalipituisiksi tämän avulla. Olen muksusta asti pureskellut kynsiäni ja omalla kohdallani tämä oli toimivin keino lopettaa kynsien järsiminen. 

Kestolakkauksessa kynnet puhdistetaan ja viilataan sopivaan muotoon. Tippejä ei käytetä, kestolakkaus tehdään aina omalle kynnelle. Puhdistuksen ja viilauksen jälkeen kynnelle levitetään yhteensä neljä kerrosta lakkaa (pohjalakka, kaksi värikerrosta ja lopuksi kirkas toppi suojaamaan). Kynsi saa kestolakasta vahvan suojan ja kasvaa vähän kuin huomaamatta. Kynnen pinta ei tarvitse kestolakkauksessa välttämättä lainkaan viilausta, vain huolellisen puhdistuksen. Poraa en käytä lainkaan. 

Jokainen lakkakerros kovetetaan UV-uunissa ja kestolakkaus koukuttaakin helposti käyttäjänsä, koska lakka on heti kuiva ja kestää kynnellä n 2-3 viikkoa. Kestolakkauksen hinta on 35€ ja annan lakkauksille aina viikon takavalotakuun. Jos lakka lähtee viikon sisällä lakkauksesta lohkeilemaan ilman merkittävää syytä (eli jos esimerkiksi löit vasaralla sormeen etkä naulaan, mikä koskee kyllä myös mun sieluun, mutta ei kuulu takuun piiriin koska lohkeilulle on syynsä), teen korjauksen maksutta. Kestolakkaus ei lähde tavallisella kynsilakanpoistoaineella, vaan poisto on suositeltavaa tehdä hoitolassa. Lakkauksen poiston hinta on 15€, mutta uuden lakkauksen yhteydessä lakan poisto on maksuton. 

Kun kynnet on lakattu, voikin lähteä viikonlopun viettoon 

...ja löytääkseni itseni taas hetken päästä täältä hoitolalta. Niin siinä aina käy, en vaan malta pysyä pois. Mitä sun viikonloppusuunnitelmiin kuuluu? Mä taidan pakata termospulloon kahvia ja lähteä auton ja kameran kanssa kierrokselle. Tavoitteena käydä mm. testaamassa, kestääkö tämä lapsuuden silta vielä kävelyä. Ja ehkä bongata myös muutama autiotalo. 

Pidä itsestäsi huoli ♥


*************************************************************

Prinsessatehdas on Loimaalla toimiva kauneushoitola, jota kuitenkin mieluiten kutsun ihmishoitolaksi. Minä olen Anette, 47-vuotias tyttönen ja ikuinen keittiöpsykologi. Rakastan kohtaamisia ihmisten kanssa, heidän tarinoitaan elämästä, kuolemasta ja kaikesta sen välillä. Onhan se elämä koittanut minuakin kolhia, se pentele, muttei raukka ymmärtänyt, ketä ärsytti. Vedin lekalla takaisin ja hetki kerrallaan olemme taas olleet väleissä. Koska periksi ei anneta, koskaan. 

Olen tyttönen, joka vuosikymmenet rimpuili itsensä kanssa ja työssään työttömyysturvalain parissa. Tyttönen, joka lopulta lähti unelmansa perään. Nyt pidetään pulkanreunoista kiinni ja toivotaan, että hyvin tässä käy. 

Ja käyhän siinä. Teen unelmaduunia omassa hoitolassani ja aion soutaa tehtaani myös yli tämän ongelmallisen aallokon. Nyt tarvitaan vain hyvät airot ja vedenpitävä paatti. Ja muutama pannu kahvia. Tervetuloa tälle matkalle kanssani <3

Yours,

        Anette
       tehtaanjohtajatar
       Prinsessatehdas
       prinsessatehdas.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti